dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Billund tager unge i "politisk mesterlære"

KORT NYT4. MAR 2021 9.50

BILLUND: 17 af de 25 byrådsmedlemmer i Billund tager en ung i "Politisk mesterlære", et projekt der skal lære unge mellem 13 år og 25 år, hvordan lokaldemokratiet fungerer, skriver JydskeVestkysten. Projektet skal fremme et vækstlag af politisk interesserede unge som det første skridt på vejen til at oprette et egentligt børne- og ungebyråd.

- Jeg har selv haft unge, der har henvendt sig for at høre mere om, hvordan det foregår, og jeg håber, at vi kan være med til at åbne hele den politiske verden for dem. Jeg vil gerne have tættere kontakt med en gruppe af unge, så de også får en mere reel indflydelse på, hvad der foregår i kommunen, siger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget, hvor ideen oprindeligt opstod.

Billund Ungdomsskole styrer projektet og har ansat en koordinator til at står for det praktiske. "Vi ved, at der er unge, som er interesserede, så nu skal vi bare have fundet den gruppe, vi skal arbejde med", siger koordinator Mette Nørtoft Hedager til avisen.

mk

Se mere om projektet hos Billund Ungdomsskole.