Bevaringsplan skal beskytte velhaverkvarter mod ændringer

KORT NYT4. MAR 2020 16.00

ODENSE: Flere nye huse i Hunderupkvarteret har vakt opstandelse blandt politikerne i Odense. Bygningerne truer ifølge det politiske flertal det unikke kvarter fra det forrige århundrede, skriver TV2 Fyn.

- Det drejer sig om mange gamle huse, der bliver revet ned. Så kommer der nye beboere ind, og de bygger noget nyt op, som slet ikke svarer til kvarteret. Og på den måde mister kvarterer som Hunderup deres stil, siger Anders W. Berthelsen (S), der tirsdag fik et samlet By- og Kulturudvalg  med på at undersøge mulighederne for at lave en bevarende lokalplan for Hunderupkvarteret.

Kvarteret huser en genemsnitlig husstandsindkomst, der er blandt de allerhøjeste på Fyn. Ifølge Anders W. Berthelsens forslag er et nybyggeri på Langelinie 7 et af flere eksempler, som bryder med kvarterets sjæl og æstetiske kvaliteter. Et samlet udvalg bakkede tirsdag op om forslaget. Nu skal arkitekturrådet vurdere, om der skal laves en bevarende lokalplan for hele eller dele af området, og efterfølgende skal en lokalplan i høring og vedtages politisk. 

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev