Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Besøgsrestriktioner er nu ophævet på sygehusene

"Ikke grund til at forlænge dem", vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed.
15. APR 2021 9.51
TEMA: Corona

Sygehusene er nu igen åbne for besøg af pårørende til indlagte. De restriktioner, der forhindrede det, er udløbet, og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke er grund til at forlænge dem, oplyser styrelsen.

Der har siden efteråret været besøgsrestriktioner på sygehusene grundet frygt for spredning af coronasmitte. Det har betydet, at patienter som udgangspunkt kun måtte få besøg af én pårørende, men der er ikke længere noget sundhedsfagligt grundlag for at have generelle påbud om besøgsrestriktioner på sygehusene, mener Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi har på nuværende tidspunkt lave smittetal. De ældste generationer og mest sårbare er vaccineret, og en høj andel af social- og sundhedspersonalet på landets sygehuse har fået første vaccinationsstik. Derfor vurderer vi, at det nu igen er sikkert at åbne for besøg. Men vi opfordrer selvfølgelig til, at man stadig husker at overholde alle retningslinjer under besøg på hospitalerne, siger direktør Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed i en kommentar.

Lempelsen af besøgsadgangen gælder dog indtil videre ikke Herlev Hospital og Hvidovre Hospital. På grund af smittesituationen på Københavns Vestegn er besøgsrestriktionerne her forlænget til foreløbig 12. maj.

Ritzau