Beskyldning om forurening fra lystbådehavn skal undersøges

KORT NYT21. JAN 2020 9.35

AARHUS: En nærmere undersøgelse skal nu klarlægge, om der er hold i anonyme anklager om forurening mod lystbådehavnen Kaløvig Bådehavn. Ifølge havnekaptajn Allan Rundberg er det en storm i et glas vand. Kommunen stiller sig dog ikke helt tilfreds med havnekaptajnens forklaringer. Den vil have et større parti bortkørt jord undersøgt, skriver Århus Stiftstidende.

Kaløvig Bådehavn, der på trods af navnet ligger tæt på Aarhus syd for Studstrupværket, indtager hovedrollen i en anonym henvendelse, som Aarhus Kommune, Virksomheder og Jord, modtog i december, med beskyldninger om, at forurenet jord er spredt ud over havnens arealer på land og i vandet. Jorden er tilsyneladende kørt ud til en entreprenør, uden at kommunen har fået besked. Prøverne skal nu klargøre, om jorden er forurenet. Ifølge havnekaptajn Allan Rundberg er der slet ingen sag.

Men kommunen er stadig ikke helt tilfreds. Den vil nu stille krav om, at der bliver taget prøver fra den jord, som er kørt væk fra området. Bo Utoft, gruppeleder i Teknik & Miljø, siger, at på baggrund af de informationer, kommunen har fået, kan vi se, at der er bortkørt jord fra den plads, der bruges til vinteropbevaring af både.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt