- Kommunerne gør jo slet ikke noget. Pointen er, at når man bliver udskrevet efter at være behandlet for en spiseforstyrrelse, så skal man rehabiliseres. Og den indsats tager jo mindst lige så lang tid som selve behandlingsforløbet, og det er kommunerne slet ikke parat til, siger generalsekretær Steen Andersen fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade til DR Hovedstaden.
Kritikken kommer efter, at Kristelig Dagblad i går fortalte om to kvinder, der er indlagt på Rigshospitalets Anoreksiklinik på fjerde og sjette år, selvom de har været færdigbehandlet i over et år. Københavns Kommune har indtil videre ikke villet bevilige dem et specialiseret bosted og 20 timers bostøtte i hjemmet ugentligt, som kvinderne vurderes at have brug for.
Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade mener, at det er et generelt problem, at personer med spiseforstyrelser ikke får tilbudt et ordenligt bosted eller støtte efter de har været indlagt for deres sygdom.
KL understreger, at der skal være tilbud i den enkelte kommune til disse patienter.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.