DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Aros får nyt vartegn
Det er kunstneren James Turell, der skal stå bag kunstværket The Dome, som fremover kan ses foran Aros.
Foto: Illustration, Schmidt Hammer Lassen Architects

Aros får nyt vartegn

Økonomi og politisk opbakning er på plads for endnu et vartegn udenfor kunstmuseet Aros.
2. JUL 2020 14.54

AARHUS: Fremover er det ikke kun regnbuen ovenpå Aros, der komme til at kendetegne kunstmuseet. Økonomi og politisk opbakning er nemlig på plads for udbygningsprojektet The Next Level. Det byder blandt andet på et nyt underjordisk galleri på 1.000 m2 og et værk med navnet The Dome.

Den skal ligge i forlængelse af tilbygningen og får 15 meter til loftet, en diameter på 40 meter og kig til himmelen. Foran museet kommer den til at kunne ses som en bakke. Godkendelsen vækker politisk begejstring hos borgmester Jacob Bundsgaard (S) og cementerer byens rolle som kulturby, mener han.

- Aros har på rekordtid manifesteret sig som et kunstmuseum i international topklasse og med Your Rainbow Panorama på toppen også som et ikonisk kendetegn for Aarhus med både bred appel og kunstnerisk gennemslagskraft, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Det bliver arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, der også står bag Aros, der bliver arkitekt med Cowi som ingeniør. Ifølge arkitektfirmaet skal byggeriet være færdigt i år.

Årlig udskiftning af pavillioner

Med næste fase af projektet kommer også The Annual Aros Pavilion, som placeres mellem museet og The Dome. Her er det meningen, at der hvert år skal bygges nye pavilloner, der blandt andet skal danne scene for udstillinger og koncerter.

Prisen er vurderet til knap 200 mio. kr. De fordeles mellem Købmand Herman Sallings Fond med 80 mio. kr., Ny Carlsbergfondet 40 mio. kr. og en anonym donation på 10 mio. kr. Den resterende del finansieres mellem Aarhus Kommune og ARoS, og byggeriet sker i samarbejde med Aarhus Kommunes magistratsafdeling for Kultur og Borgerservice.

I 2011 udvidede Aros med en anden kunstners tilbygning med Your Rainbow Panorama af Olafur Eliasson på toppen af kunstmuseet.

 

Præsentation af udvidelsesprojektet The Next Level, der med politisk opbakning og finansiering på plads nu er klar til...

Slået op af ARoS Aarhus Art MuseumTorsdag den 2. juli 2020

Se flere illustrationer hos Schmidt Hammer Lassen.

ibs