Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Arbejdsløshedskøen skrumper langsomt igen

Ledigheden i Danmark faldt torsdag med 169 personer. Nu er i alt 46.111 blevet ledige under coronakrisen.
17. APR 2020 11.40
TEMA: Corona

Torsdag bød på et fald i antallet af personer, der har meldt sig ledige under coronakrisen i Danmark. Fra onsdag til torsdag faldt den samlede ledighed med 169 personer. Dermed er 46.111 personer nu blevet registreret som ledige siden 9. marts. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Antallet af ledige har ligget nogenlunde stabilt siden 6. april, efter at det steg markant i løbet af marts og de første dage af april. Det samlede antal ledige i Danmark var torsdag på 177.782. Tallet har i lidt over en uge svinget mellem cirka 176.000 og knap 179.000.

Det seneste døgns udvikling dækker over, at der var 1.414 personer, som meldte sig ledige torsdag. Det er noget højere end de 882 personer, som i gennemsnit meldte sig ledige torsdag i samme uge de seneste fem år.

Når antallet af ledige er faldet samlet set det seneste døgn, skyldes det, at der torsdag også var nogle, som afmeldte sig som ledige. Det kan skyldes, at de er startet på job, er startet uddannelse, er gået på barsel, er blevet syge eller en helt femte årsag.

Flere økonomer har påpeget, at det reelle antal ledige kan være større, end de officielle tal viser. Det skyldes, at en del af dem, der er blevet fyret fra deres job i marts, har opsigelser på en og tre måneder - og derfor først vil indgå i tallene, når den periode er ovre. Derfor kan der komme et stort antal nye ledige 1. maj og 1. juli.

Ritzau