DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ansatte har mistet tillid til ledelsen på Psykiatrien i Aabenraa

Dårlige arbejdsforhold og medarbejderflugt har ført til en mistillidserklæring til ledelsen. Onsdag skal situationen op på udvalgsmøde i regionen.
23. MAR 2021 15.24

SYDDANMARK: På Psykiatrisk Afdeling Aabenraa er medarbejdernes tillid til ledelsen forsvundet. Det blev tydeligt på et møde mandag, hvor størstedelen af de ansatte ytrede mistillid til ledende overlæge Lene Høgh og oversygeplejerske Anne Eisenhardt efter manglende handling på de dårlige arbejdsforhold, medarbejderne længe har kritiseret og givet skylden for personaleflugt. Det skriver JydskeVestkysten.

På trods af medarbejdernes kritik udtrykte overlægegruppen, funktionslederne og stabsmedarbejderne fredag fuld tillid til afdelingsledelsen i et åbent brev. I brevet får den ledende overlæge og oversygeplejersken ros for at sætte fagligheden højt og arbejde seriøst med at forbedre de ansattes arbejdsforhold.

Brevet har skabt splid i afdelingen, efter der i længere tid har været problemer. Ledelsen anerkender, at man tidligere skulle have sikret en bedre dialog med medarbejderne, men ser dog, at der er kommet ro på afdelingen efter nedlukningen af et sengeafsnit. Afdelingen har nu 80 sengepladser, hvor belægningen i januar var 81,5 pct.

Tidligere kritik af arbejdsforhold

Tilbage i september sendte 11 tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter fra afdelingen et brev til ledelsen om deres bekymringer for personalet, arbejdsvilkårene, patienterne og patientsikkerheden. Det var med en opfordring til dialog, men de ansatte føler endnu ikke, at de er blevet hørt. Tidligere har JydskeVestkysten beskrevet, at der i 2020 var en personaleafgang på næsten 20 pct.

20 stillinger står stadig ubesatte hen, efter at Psykiatrisk Afdeling Aabenraas ledelse i december lukkede et af de seks sengeafsnit. Planen var, at afsnittet skulle åbne igen 1. april. Nedlukningen kom på grund af personalemangel og 25 ledige stillinger. Medarbejderne er søgt væk fra sengeafsnittet efter dårlige arbejdsforhold.

Onsdag er afdelingen eneste punkt på et ekstraordinært møde i regionens psykiatriudvalg. Her skal afdelingsledelsen og direktionen redegøre for situationen.

mh