DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ansat på institution forgreb sig på 14-årig anbragt pige

KORT NYT19. FEB 2021 16.09

En 46-årig mand er fredag ved Retten i Hjørring blevet idømt fem års fængsel for i flere tilfælde at have haft samleje med en 14-årig pige, der var anbragt på den nordjyske institution, hvor han var ansat. Overgrebene fandt sted i et halvt års tid i 2019 og 2020. De fandt sted på pigens værelse, hendes badeværelse, institutionens udendørsarealer og i biler på parkeringspladser.

Ifølge anklageskriftet skulle det blandt andet være sket "ved brug af tvang eller fremsættelse af trusler", som det hedder i straffelovens paragraf 222 stk. 2. Anklagemyndigheden krævede manden idømt syv års fængsel, men han slap altså med to år mindre.

Foruden fængselsstraffen blev manden frakendt retten til at have med børn og unge under 18 at gøre "indtil videre". Desuden skal han betale pigen en tortgodtgørelse på 60.000 kr. Den 46-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, og han ankede på stedet dommen til Vestre Landsret. Her vil han frifindes eller have en mildere straf. I sådanne situationer er det normalt, at anklagemyndigheden også anker - en såkaldt kontraanke - med krav om en hårdere straf. Om det også sker i denne sag, skal Statsadvokaten i Viborg afgøre.

Ritzau