Ankestyrelsen på vej ind i sag om kommunalt Ishøj-tv

Ankestyrelsen på vej ind i sag om kommunalt Ishøj-tv

Styrelsen udbeder sig en redegørelse fra Ishøj Byråd, "om forvaltningens bistand til driften af kanalen er partipolitisk neutral".

ISHØJ: Selv om den kommunale tv-kanal TV-Ishøj på YouTube politisk er blevet besluttet beskåret og omlagt, kan der være et juridisk efterspil på vej. Ifølge DR har Ankestyrelsen bedt Ishøj Byråd om en redegørelse for tv-kanalens karakter og for, "om forvaltningens bistand til driften af kanalen er partipolitisk neutral", som det hedder i brevet.

Det er medieomtale af tv-kanalen, der har fået Ankestyrelsen til at gå ind i sagen, oplyser styrelsen selv i brevet. TV-Ishøj er fra flere sider blevet kritiseret for at lade borgmester Ole Bjørstorp (Ishøjlisten) kommer uforholdsmæssigt meget til orde.

Ifølge DR medvirkede borgmesteren på et år i 53 af 60 indslag med politikere som deltagere. Ole Bjørstorp selv har afvist kritikken og kaldt den noget pjat.

Ankestyrelsens involvering i sagen består indtil videre kun af at den har efterspurgt en redegørelse, men kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole forventer, at det vil føre til at Ankestyrelsen indleder en egentlig tilsynssag. En stillingtagen fra styrelsen til, om en kommune overhovedet må drive en tv-kanal, kan ventes i samme forbindfelse, mener han.

mk