Albertslund vil flytte kommunegrænsen
Albertslund har godkendt et oplæg til bytte af arealer med Glostrup.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Albertslund vil flytte kommunegrænsen

En forplads til en kommende station har fået Albertslund og Glostrup til at diskutere et eventuelt bytte af kommuneareal.
14. MAJ 2021 13.09

ALBERTSLUND / GLOSTRUP: Kommunalbestyrelsen i Albertslund stemte på et møde 11. maj en indstilling igennem om at lave en aftale med Glostrup Kommune om at ændre på kommunegrænsen. Det fremgår af mødereferatet.

Beslutningen blev taget for at få rykket grænsen, så det bliver muligt, at Albertslund kan etablere en forplads til den kommende letbanestation ved Hersted Industripark, der ligger i Glostrup på grænsen til Albertslund.

Albertslund Kommune vil gerne have området foran stationen, så kommunen selv står for forpladsen, der er en del af deres udviklingsplan for Hersted, der ligger i kommunen. Planen er at skabe et attraktivt byrum med busholdeplads, cykelparkering, opholdsareal og afsætningsplads. Men det kan kun lade sig gøre ved at overtage et stykke af nabokommunen.

Bytte af arealer

Forvaltningerne i Albertslund og Glostrup har sammen udarbejdet et oplæg til, hvordan en eventuel grænseflytning kan se ud. Og da Glostrup ikke er interesseret i at få reduceret sit samlede areal, er der lagt op til ændringer af grænsen flere steder.

Kommunernes administrationers fælles forslag om et bytte af arealer lyder på, at Glostrup afgiver ca. 11.500 m2 bestående af fredskov og området ved stationen, mens Albertslund overfører ca. 11.994 m2 bestående af skov og erhvervsområde.

Mens kommunalbestyrelsen i Albertslund har godkendt oplægget til en aftale, er det endnu ikke på plads i Glostrup. Økonomiudvalget har afvist forslaget om arealbyttet og bedt forvaltningen om at undersøge mulighederne for et bytte af areal og de videre muligheder.

Hvis de to kommuner når frem til en aftale, skal en samlet ansøgning godkendes af Indenrigs- og Boligministeriet.