Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aktivister i Østerild opruster

Stadig flere kommer til og vil være med til at blokere for, at skovrydningen kan komme i gang, mens politiet gør klar til at fjerne dem

THISTED: Aktivisterne i Østerild, der nu i over en uge har hindret, at Skov- og Naturstyrelsen kommer i hagn med at rydde det første stykke skov for at give plads for et testcenter for store vindmøller, agter at fortsætte kampen. Der er kommet flere til, og der opholder sig nu omkring 50 danske og udenlandske aktivister i plantagen, fortæller DR Midt & Vest.

Partiet Enhedslisten er nu også tilstede og markerer dermed sin modstand mod testcentret. Det gælder blandt andre Enhedslistens folketingskandidat i Aalborg, Amina Lap, der ankom til aktivisternes lejr i Østerild Klitplantage natten til mandag.

- Vi støtter sagen rent politisk og i medierme. Derudover synes jeg også, at det er vigtigt, at vi støtter her i lejren, siger hun til DR.

Politiet er ved at være parat til at rykke ind og sikre, at træfældningen kan begynde, oplyser Jyllands Posten. Men politiet røber ikke noget om, hvornår det agter at gå i aktion.

mou