
Den 42 år gamle strandpark ved Vestegnen skal moderniseres.
Regeringen har sammen med Brøndby, Greve, Hvidovre, Ishøj og Vallensbæk kommuner indgået en aftale for Køge Bugt Strandpark, der skal resultere i en anlægslov, der vil komme til at danne rammerne for moderniseringen. Det oplyser Indenrigs- og Boligministeriet.
- Det er en stor glæde for mig, at regeringen og strandparkkommunerne nu kan præsentere en aftale, som skal bane vejen for en tiltrængt modernisering af strandparken. Vi har et hovedstadsområde med grønne områder, der internationalt set er helt i top. Men i takt med at flere mennesker søger til hovedstadsområdet, bliver behovet for grønne åndehuller større. Det leverer vi nu på, udtaler indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S).
Et af 10 initiativer
Moderniseringen skal bidrage til, at der bliver flere attraktive tilbud til de mange mennesker, der bruger strandparken året rundt til blandt andet gå- og cykelture, aktiviteter på havet og vinterbadning.
Strandparken skal have inspiration fra bl.a. Amager Strandpark, så de rekreative fritidsmuligheder styrkes under hensyntagen til både kystlandskabet og strandparkens natur.
Med aftalen begynder dialogen om, hvad den kommende anlægslov skal indeholde, og hvilke rammer der er nødvendige for at kunne modernisere faciliteterne, samtidig med at der i resten af den store strandpark bliver sat fokus på at løfte og sikre natur- og landskabsværdierne.
Afsættet for aftalen er regeringens udspil ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”, som blev præsenteret i maj 2021. Her er moderniseringen af Køge Bugt Strandpark en del af de i alt 10 initiativer for hovedstadsområdet, som skal løse nogle af hovedstadens udfordringer. Én af udfordringerne er at sikre gode muligheder for et aktivt idræts- og friluftsliv.
Anlægsloven for Køge Bugt Strandpark forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af 2023.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.