Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Lærerforening:
Aflys afgangseksaminer

Danmarks Lærerforening kalder på en beslutning fra undervisningsministeren om folkeskolens afgangselevers eksaminer. Foreningen anbefaler aflysning.

Eksamen eller ikke eksamen? Det er mange steder det store spørgsmål lige nu. Og ifølge Danmarks Lærerforening er der behov for, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) melder klart ud omkring niende- og tiendeklassernes eksaminer.

Ifølge foreningen bør den udmelding være en aflysning.

I stedet for den grønne dug anbefaler Danmarks Lærerforening, at eksaminerne erstattes af elevernes årskarakterer. For de elever, der har behov for en prøve for at kunne optages på en ungdomsuddannelse, skal det fortsat være en mulighed.

- Jeg har forståelse for, at ministeren står i en svær situation med stor usikkerhed, men der er behov for en klar udmelding nu, så elever og lærere ved, hvordan de skal forholde sig, siger formand Anders Bondo Christensen.

- Vi får mange henvendelser fra lærere, der underviser de ældre klassetrin, og de giver alle udtryk for, at det ikke vil være rimeligt over for eleverne, hvis de skal gå til eksamen i den nuværende situation, siger Anders Bondo Christensen.

ibs