DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Affaldssorteringen skal også ud på gaderne i København
Affaldssortering i baggård på Østerbro i København.
Foto: Christian Lindgren, Ritzau Scanpix

Ikke plads nok i baggårdene:
Affaldssorteringen skal også ud på gaderne i København

Kommunen inddrager nu københavnerne i at finde de bedste placeringer til 750 nye sorteringspunkter.
29. MAR 2021 6.07

KØBENHAVN: I dag har op mod 34.000 boliger i København ikke plads i gården til at kunne sortere alle typer affald, og når vi de kommende år skal sortere endnu mere, vil denne udfordring kun vokse, lyder det fra teknik- og miljøforvaltningen i København.

I de kommende år skal der etableres op mod 750 sorteringspunkter i det offentlige rum som supplement til affaldsindsamlingen i gårdene, så det bliver lettere at sortere affald i en travl hverdag.

I dag lancerer Københavns Kommune en hjemmeside med et interaktivt kort, hvor københavnerne kan komme med deres egne ønsker til, hvor sorteringspunkterne skal placeres.

Affald med på vejen

- Det er supervigtigt, at vi indretter byen i samarbejde med københavnerne. Måske foretrækker de at kunne aflevere deres affald på vejen, når de skal købe dagligvarer eller måske på vej ned til metroen. Det skal vi finde ud af, og derfor håber jeg, at så mange københavnere som muligt giver deres besyv med, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Forvaltningen er desuden i dialog med lokaludvalgene for at tilpasse eventuelle lokale hensyn i forhold til placeringen af de nye sorteringspunkter. 

  • De 750 sorteringspunkter skal placeres rundt om i alle Københavns bydele. 
  • Et flertal i Borgerrepræsentationen har vedtaget en målsætning om, at 70 pct. af al husholdningsaffald skal indsamles til genanvendelse i 2024.
  • Københavns Kommune har et mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.
  • Anlægsarbejdet med de første sorteringspunkter forventes at gå i gang i begyndelsen af 2022.

ka