Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Advokat udelukker ikke erstatning efter bro-styrt

- Vi skal være helt sikre på de juridiske vurderinger, før vi melder endeligt ud, siger Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF
27. APR 2012 9.03

KØBENHAVN: Der kan være et juridisk grundlag for at udbetale erstatning til de to piger, der kom til skade ved en ulykke på Dronning Louises Bro i januar. Det viser en foreløbig vurdering fra kommunens eksterne advokat, Horten, oplyser teknik- og miljøforvaltningen.

Den eksterne advokatvurdering blev bestilt, da en politirapport slog fast, at der ikke var grundlag for at rejse en straffesag mod kommunen. Politirapporten gav ikke Teknik- og Miljøforvaltningen et entydigt billede af kommunens erstatningsgrundlag. På den baggrund bad Teknik- og Miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) forvaltningen om at få hjælp fra eksterne advokater til at afklare erstatningsgrundlaget.

- Jeg er glad for, at vores eksterne advokater vurderer, at der kan være tale om et erstatningsgrundlag. Jeg fornemmer, at der er stor politisk velvilje til at udbetale en erstatning. Men dette må ikke blive en politisk beslutning. Derfor skal vi være helt sikre på de juridiske vurderinger, før vi melder endeligt ud, siger Ayfer Baykal.

Den foreløbige vurdering fra de eksterne advokater bliver nu vurderet nøje af forvaltningen.

- Forvaltningen skal sikre, at løsningen også kan holde til at blive gået efter i sømmene. Vi er i dialog med advokaterne om en række uklarheder. De skal afklares, før vi kan drage den endelige konklusion, udtaler Hjalte Aaberg, administrerende direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Den endelige juridiske vurdering fra Horten forventes at blive fremlagt for Teknik- og Miljøudvalget mandag den 30. april.

 

Baggrund for uklarheden om erstatningsgrundlaget
Københavns Kommune har ikke mulighed for at udbetale erstatning, medmindre det med den fornødne sikkerhed kan lægges til grund, at man er retligt forpligtet til det i henhold til kommunalfuldmagten.

• Der er tale om erstatning udenfor kontrakt og området ikke er lovreguleret
• Der er kun meget begrænset retspraksis på området
• Der foreligger ikke umiddelbart skyld
• Der er ikke synlige tegn på skader eller brud på rækværket.

 

Advokatvurderingen fra Horten er fortrolig og vil ikke blive fremlagt for pressen. Det er et internt foreløbigt arbejdsdokument, som omhandler en personsag, derfor er dokumentet ikke underlagt almindelig aktindsigt.