dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Aarhus undskylder nej til besøg hos kritisk syg mor på plejehjem

KORT NYT14. SEP 2020 12.07
TEMA: Corona

AARHUS: Næshøj Plejehjem i Aarhus brød kommunens corona-retningslinjer for besøg, da en søn og et barnebarn til en kritisk syg beboer en søndag i juni blev bedt om at forlade stedet efter en halv times besøg. Det erkender viceområdechef Jonna Madsen fra Sundhed og Omsorg i et skriftligt svar til Århus Stiftstidende, hvor hun undskylder over for familien - også for, at familien ikke blev orienteret, da beboerens tilstand blev forværret om aftenen.

Derimod afviser kommunen andre kritikpunkter fra familien til beboeren, som døde om mandagen, mens hun ventede på en ikke-akut ambulance. De pårørende mener blandt andet, at deres mor/farmor burde have været i behandling for dehydrering og indlagt med akut ambulance.

Kommunen henholder sig til, at personalet kontaktede vagtlægen to gange søndag og praktiserende læge mandag morgen, og at lægernes anvisninger blev fulgt. Desuden trækker kommunen en tidligere undskyldning fra forstanderen tilbage, da man ikke mener at have begået fejl i plejen, men udelukkende havde ønsket at komme familien i møde.

ak