Aarhus lukker tegningsarkiv efter datalæk

Borgeres cpr-numre har været tilgængelige på Aarhus Kommunes hjemmeside for byggesager. Siden er nu lukket, mens fejlen bliver undersøgt.

AARHUS: På hjemmesiden minejendom.aarhus.dk kan man finde byggesager, tegninger og andre dokumenter fra byggesager i Aarhus. Kritiske fejl har betydet, at man ved et antal ejendomme har kunnet finde borgeres cpr-numre.

Straks Teknik og Miljø fik kendskab til problemet, blev siden lukket, mens man nu søger efter fejl, lyder det fra kommunen, der nu kontakter de berørte borgere.

Teknik og Miljø er bekendt med en række sager, hvor fortrolige dokumenter ved en fejl har været tilgængelige, men på nuværende tidspunkt er der ikke klarhed over, hvor udbredt problemet er. Lækket er anmeldt til Datatilsynet og Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver, og hjemmesiden er lukket ned.

Minejendom er en selvbetjeningsløsning, hvor aarhusianske borgere og virksomheder kan finde oplysninger, tegninger og byggesagsdokumenter om tusindvis af ejendomme i Aarhus. Løsningen indeholder ca. otte millioner dokumenter og er ikke en del af aarhus.dk. 

ka