Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus forhandler afslag med rengøringsfirma

Rengøringen på en række af byens folkeskoler har ikke været god nok og der skal rettes op nu - og konsekvensen af den mangelfulde rengøring kan blive et forholdsmæssigt afslag i prisen

AARHUS: Sådan lyder konklusionen på et møde mellem ledelsen af rengøringsselskabet Compass Group og afdelingen for Børn og Unge.

- Vi er enige om, at rengøringen ikke har været tilfredsstillende, og at der skal styr på forholdene allerede i den uge, vi går ind i, siger administrationschef Nis Schultz fra Børn og Unge.

Rengøringsstandarden har på flere skoler været udsat for kritik, og det har ført til, at Compass Group har sat ekstra mandskab ind for at sikre den aftalte standard. Samtidig er der enighed om, at et forholdsmæssigt afslag i prisen kan være på tale.

- Compass har vundet opgaven på betingelse af, at kvaliteten lever op til det aftalte i kontrakten. Det forventer vi, at selskabet lever op til, og det er jeg tilfreds med, at vi er enige om, siger Nis Schultz.

Besparelse på 32 mio.
Aarhus Kommune privatiserede folkeskolernes rengøring i november 2011, hvor kommunen beregnede, at resultatet af udbuddet skulle give en årlig besparelse på ca. 32 mio. kr.

Baggrunden for udbuddet var, at Aarhus byråd i forbindelse med budget 2011 besluttede at konkurrenceudsætte skolerengøringen i forlængelse af tidligere udbud af rengøring på dagtilbuds- og skoleområdet i 2009.

Med udbuddet overtog Compass Group Danmark A/S rengøring på 40 skoler i kommunen.

Foto: http://www.flickr.com/photos/cityofroundrock/2925270417/sizes/z/in/photostream/

lcl