Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aalborg risikerer at komme på kant med serviceloven

Aalborg Kommune foreslår, at der fremover skal mere til før de anbringer udsatte børn og unge mellem 14 og 18 år. Socialpædagogerne mener, at forslaget nemt kan stride mod loven
17. JAN 2012 6.12

AALBORG: Der skal fremover være 'åbenbar risiko for varig skade', for at Aalborg Kommune vil skride til handling og fjerne et barn eller ung mellem 14 og 18 år. Det ligger i et forslag, som kommunen netop nu behandler.

Forslaget vækker bekymring hos Socialpædagogerne, hvor både lokalformand Peter Kristensen og forbundsformand Benny Andersen er rystede over, at kommunen på den måde lægger op til at forringe vilkårene for udsatte børn og unge:

- Hvis det her forslag bliver virkelighed, vil det få konsekvenser for kommunens udsatte børn og unge. Der er drenge og piger, hvis chancer her i livet kan være afhængig af en anbringelse: Det Aalborg Kommune gør, er kommunalt omsorgssvigt. Det synes jeg er dybt betænkeligt. Og jeg hæfter mig ved, at socialrådmand Mai-Britt Iversen (S) mener, at der sagtens kan findes på andre måder 'at klare det på', når et barn eller ung er udsat for vold eller misbrug, og så nævner hun kortvarige anbringelser eller støtte som muligheder. Det skriger jo til himlen, siger Peter Kristensen.

Forbundsformand Benny Andersen er bange for, at udmeldingen fra Aalborg vil få andre kommuner til at følge efter:

- Jeg kan godt være bange for, at Aalborg Kommune på den her måde blåstempler, at intet barn eller ung længere skal anbringes, med mindre de er i overhængende fare. Det er i direkte modstrid med intentionerne i Serviceloven - loven slår fast, at man skal tage udgangspunkt i hver enkelt barn, og i hvert enkelt tilfælde tage stilling til, hvilken indsats, der skal til. Men her tager kommunen en beslutning, som kommer til at gælde alle udsatte børn og unge. Forslaget udhuler retssikkerheden for denne gruppe af børn og unge og giver usikkerhed om, hvad og hvor meget, der skal til, før kommunen griber ind.

Foto: http://www.flickr.com/photos/slightlyeverything/4857996726/sizes/z/in/photostream/

lcl