Aalborg Kommune bremser planer for prestigebyggeri

KORT NYT30. JAN 2020 8.20

AALBORG: Syv nordjyske investorer havde drømt om et oplevelsesmekka i form af en ottetalsformet bilremise tegnet af Bjarke Ingels Group, og ved siden af den skulle opføres et tårn med lejligheder. Men politikerne er ikke optimistiske i forhold til placeringen ved Aalborg Havn og bremser derfor projektet. Det skriver Nordjyske. 

- Der har politisk og planlægningsmæssigt været to diskussioner, som har gået på, om man skulle fortsætte med at bygge beboelse den vej ud, hvor man kommer så tæt på stykgodshavnen og Alfa Laval, og nummer to, der er en støjproblematik, og nok også en udluftningsproblematik fra Alfa Laval, som der i hvert fald skulle redegøres for, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Der er ikke noget i vejen for ideen med bilremisen eller lejlighederne, det handler primært om generne i forhold til andet beboelse og industri. Derfor er man åben overfor en anden placering, selvom Eigild B. Christensen, en af de syv investorer, er afvisende overfor at finde en alternativ placering. 

esl