dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Aabenraa brød reglerne ved statsministerbesøg
Her ses borgmester Thomas Andresen (V) og Lars Løkke Rasmussen (V) ved besøget hos virksomheden Meldgaard i Aabenraa. I baggrunden til højre står kommunaldirektør Tom Ahmt, men han burde slet ikke have været til stede ifølge professor Sten Bønsing.
Foto: Claus Bøge Jensen, Aabenraa Kommune

Aabenraa brød reglerne ved statsministerbesøg

Aabenraa Kommune brugte ressourcer på Lars Løkkes kommunalvalgbesøg hos V-borgmester, et regelbrud ifølge professor. Kommunaldirektør er uenig.

Af Simon Sandemand

AABENRAA: Aabenraa Kommune brugte ressourcer på Lars Løkke Rasmussens kommunalvalgbesøg hos V-borgmester en uge inden valget i 2017 i strid med reglerne, skriver Kommunen.dk.

I Aabenraa skulle besøget handle om kommunens vellykkede beskæftigelsesindsats med den lokale virksomhed Meldgaard som det gode eksempel. Aktindsigter, Kommunen.dk har fået vedrørende besøget d. 14. november 2017, viser imidlertid, at tre ansatte i Aabenraa Kommunes forvaltning bistod med at facilitere, planlægge, koordinere, udføre og lave en efterfølgende presseindsats i forbindelse med besøget. Og det må embedsmænd ikke i den situation, vurderer ekspert i kommunal- og forvaltningsret med speciale i embedsmisbrug og professor på Aalborg Universitet, Sten Bønsing.

- Den er ret nem at vurdere, synes jeg. Der er blevet handlet i strid med reglerne om partipolitisk neutralitet for mig at se. Man må som ansat i en kommune ikke medvirke til partipolitisk aktivitet. Der kan naturligvis i det offentlige system, som jo er politisk på den måde, at forvaltningen er med til at gennemføre politik, opstå gråzoner. Men i dette tilfælde er jeg ikke i tvivl, siger han.

- Jeg er ikke enig i fortolkningen af, at vi skulle have opfattet præsentationen af vores beskæftigelsesindsats som et valgkampelement, vi ikke burde deltage i, siger kommunaldirektør i Aabenraa Kommune, Tom Ahmt. 

Læs hele historien på Kommunen.dk