Sygefravær: Minister vil gøre Skives ulovlige ordning lovlig

Ansigt-til-ansigt-sygemeldinger er igen på den politiske dagsorden.
15. JAN 2019 8.51

SKIVE: Da Skive Kommune i 2017 indførte, at sygemelding fra aktivering, sprogskole eller virksomhedspraktik skulle ske ansigt til ansigt med en sygeplejerske, faldt sygefraværet betragteligt. Men da kommunen ville udvide det til også at gælde kontanthjælpsmodtagere, skabte det så stor modstand, at kommunen helt droppede projektet, fordi det var ulovligt.

Men nu er finansminister Kristian Jensen (V) klar til at ændre lovgivningen, så det bliver muligt at genoplive praksissen. Det skriver DR Midt- og Vestjylland.

Ministeren vil gøre det lovligt for kommunerne at kræve, at folk i aktivering skal møde op og melde sig syge til en sygeplejerske. I Skive fik ordningen sygefraværet til at falde med 79 pct., og det steg lige så hurtigt igen, da den blev droppet.

Derfor vil Kristian Jensen i fællesskab med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) forsøge at finde en løsning, som kan nedbringe sygefraværet igen.

Goska Rasmussen (V), formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Skive, er klar til at genindføre den gamle ordning:

- Vi vil gerne hjælpe alle dem, der har problemer. Vi har ikke mistillid til folk, der melder sig syge. Det er tænkt som en hjælp til selvhjælp, siger hun til DR Midt og Vestjylland.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt