Anklage: Læge undlod at hjælpe ven der døde

I en straffesag kræver Københavns Politi, at retten frakender en læge retten til at udøve sit hverv.
11. JAN 2019 5.59

En mands dødsfald i en lejlighed i København fører nu til, at lejlighedens beboer, der er læge, stilles for retten.

På gulvet i lejlighedens stue lå vennen i en farlig døs af alkohol, euforiserende stoffer og medicin. Men lægen gik i seng uden at tilse vennen eller at sørge for hjælp til ham, hævdes det i et anklageskrift fra Københavns Politi.

Lægen anklages også for i en periode forud for dødsfaldet at have givet vennen, som han havde et seksuelt forhold til, flere forskellige bevidsthedspåvirkende stoffer. Dette er en grov forsømmelse og en overtrædelse af autorisationsloven, påstår anklagemyndigheden.

En domsmandsret i Københavns Byret skal torsdag og fredag i den kommende uge afgøre sagen. Den tiltalte nægter sig skyldig. Ud over fængselsstraf risikerer han at blive frakendt retten til at udøve sit hverv.

Medicin udskrevet til mor
Hændelsen skete for godt tre år siden. Efter at have indtaget hash, alkohol, kokain, morfin, rivotril og ketogan lå vennen på gulvet i lejligheden. Men om formiddagen den dag sidst i december 2015 gik den tiltalte - ifølge tiltalen - i seng i sit soveværelse.

Han burde - hævdes det - i stedet have foretaget tæt observation og have tjekket vennens puls og åndedræt. Hvis det var sket, kunne han have tilkaldt hjælp. Imidlertid blev vennen midt på aftenen fundet død på gulvet.

Sagen er rejst efter en bestemmelse i straffeloven. Den handler om den, der efterlader en person i hjælpeløs tilstand.

I tiltalen indgår desuden, at han overtrådte loven ved til sig selv at ordinere afhængighedsskabende medicin, som skulle udleveres til hans mor. Imidlertid blev hendes egen læge ikke informeret, og der var ingen behandlingsplan, påstås det.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt