Udlignings-utilfredse kommuner er tættere på retssag mod staten

Advokat-vurdering bestilt af de 20 kommuner giver dem rygstød til at gå videre med sagsanlæg, mener de selv.
11. JAN 2019 5.50

Et juridisk notat fra advokatfirmaet HjulmandKaptain giver de 20 utilfredse kommuner, der havde bestilt notatet, belæg for at gå videre med forberedelserne af en retssag mod staten om hvad kommunerne kalder 'fejl' i den kommunale udligning. Det vurderer Hjørring-borgmester Arne Boelt (S), der er en af initiativtagerne til de 20 kommuners bebudede sagsanlæg.

I en fælles pressemeddelelse fra 3 af de 20 kommuner samt advokatfirmaet hedder det, at der 'vil kunne være grundlag for et erstatningskrav', fordi den kommunale udligning i en årrække ikke skelnede mellem udlændinges uddannelseniveau, så nogle kommuner fik mere, end de ellers ville have fået, og andre kommuner fik mindre.

Kommunerne der fik mindre, er dem der står bag overvejelserne om et sagsanlæg. Der er stadig kun tale om overvejelser, idet det kommunerne hidtil har været enige om, var at undersøge det juridiske grundlag nærmere.

Det er nu sket med det juridiske notat fra advokatfirmaet, og de deltagende kommuner skal nu endeligt beslutte, om det vil gå videre med sagen. Samtidig skal ikke-deltagende kommuner beslutte, om de enventuelt vil koble sig på et muligt sagsanlæg, siger Arne Boelt til Jysk Fynske Medier.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt