Regeringen vil fratage nogle kriminelle forældreretten

Bredt flertal bag lovforslag om 'en klar formodning imod' egnethed som forælder ved domme i visse sager.

Gerningspersoner til drab, grov vold og anden personfarlig kriminalitet skal som udgangspunkt fratages både forældremyndigheden og retten til at være sammen med deres børn, hvis den anden forælder ønsker det. Sådan er indholdet i et lovforslag, som regeringen ifølge Berlingske fremsætter onsdag.

Lovforslaget vil indføre 'en klar formodning imod', at en forælder er egnet til forældremyndighed, samvær eller anden kontakt med sine børn, hvis man eksempelvis er dømt for drab, grov vold, incest, omskæring eller menneskehandel.

- Nybruddet her er, at vi vender fokus fra at handle om forælderens rettigheder til at handle om barnets beskyttelse. Hvis man begår så alvorlig personfarlig kriminalitet, mener jeg grundlæggende, at man spiller sig af banen som god og ansvarlig forælder, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K) til Berlingske.

Som reglerne er nu, er det ifølge forældreansvarsloven allerede muligt at fratage forældremyndigheden i særlige tilfælde. Med regeringens forslag bliver retstilstanden ifølge Berlingske den modsatte, så det kun er i særlige tilfælde at man kan bevare forældremyndigheden.

Lovforslaget har ifølge Berlingske opbakning fra et bredt politisk flertal.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt