Minister har bestilt skibsteknisk undersøgelse af Bornholmsfærger
Foto: Morten Rasmussen, Ritzau Scanpix

Minister har bestilt skibsteknisk undersøgelse af Bornholmsfærger

Søsyge-kvote og mulig effekt af stabilisator undersøges.
4. JAN 2019 13.45

BORNHOLM: Transportministeriet har sat den teknologiske servicevirksomhed Force Technology til at foretage en skibsteknisk undersøgelse af de hurtigfærger, som rederiet Molslinjen bruger ved færgebetjeningen af Bornholm. Undersøgelsen skal klarlægge, om færgerne overholder det komfortkrav, der er i kontrakten mellem ministeriet og rederiet.

Komfortkravene indeholder blandt andet en kvote for, hvor mange passagerer, der teoretisk vil blive søsyge på en overfart beregnet efter en iso-norm, og tvivlen om, om kravene er overholdt er blot et af en række kritikpunkter, der har været siden Molslinen i september overtog besejlingen af Bornholm. Et andet kritikpunkt er fraværet af en stabilisator til hurtigfærgerne, en såkaldt T-foil, der måske/måske ikke kan have indflydelse på komfortoplevelsen.

Også dette skal undersøgelsen afdække, og ministeriet pointerer, at det skal ske, uanset hvordan søsyge-opgørelsen falder ud. Undersøgelserne skal dels foretages ved faktiske accelerationsmålinger over de kommende måneder, efterhånden som forskellige færger er i drift, dels for T-foil stabilisatorens vedkommende ved hjælp af beregninger.

Undersøgelsen ventes for to af færgernes vedkommende afsluttet i marts og for den tredje senere på året, fremgår det af et brev fra trafikminister Ole Birk Olesen (LA) til partierne bag det færgeforlig, der under den daværende SR-regering blev indgået med V, DF, SF og K.

mk

Se ministerens brev hos TV2 Bornholm.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt