Roskilde træner udsatte i at bo i rækkehus for sig selv

Frikommuneforsøg: Ungdomsboliger bliver nu til boliger for udsatte.
28. DEC 2018 7.15

ROSKILDE: Udviklingshæmmede, psykisk sårbare og borgere med sociale udfordringer skal fremover have bedre muligheder for at bo for sig selv. Derfor stiller et nyt forsøg trinvis 15 rækkehuse til rådighed, hvor udsatte borgere kan lære at bo alene, oplyser Roskilde Kommune.    

Der er tale om en to-årig forsøgsperiode, og de udsatte får selvfølgelig får den nødvendige støtte fra kommunen.  

De nye beboere, der løbende kan flytte ind, efterhånden som et af de 15 rækkehuse bliver ledige, er typisk borgere, der har boet i et botilbud. Det er et samarbejde med Boligselskabet Sjælland, der gør det muligt at bruge boligerne, der i dag fungerer som ungdomsboliger. At det netop er boliger på Præstemarksvej, der tages i brug, er ikke et tilfælde:

-  Det er vigtigt, at borgerne her har trygge og gode rammer, når de skal lære at bo for sig selv. Rækkehusene ligger i et område med borgere, der er relativt ressourcestærke. Her tror vi på, de nye beboere har gode muligheder for at udvikle sig positivt, siger Bent Jørgensen (V), formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Forsøget med omlægningen af boligerne er mulig, fordi Roskilde har fået lov at være frikommune og på den måde omgå de regler, der normalt er på området. Hvis erfaringerne med forsøget er gode, kan de efterfølgende være til inspiration for andre kommuner. 

Byrådet i Roskilde Kommune arbejder i øjeblikket med en ny boligpolitik i social balance. Arbejdet med boligpolitikken, boligudbygningsplan og udvikling af de eksisterende boligområder foregår i tæt samarbejde med vigtige aktører i kommunen, herunder naturligvis især Boligselskabet Sjælland.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt