Klimaprojekt i Faaborg Havn skal rumme kursted og museum

Arkitektkonkurrence rummer dialog mellem deltagerne - og dommere og rådgivere bidrager med viden

FAABORG-MIDTFYN: Faaborg-Midtfyn Kommune har netop valgt at sætte gang i en stor arkitektkonkurrence i Faaborg, der både skal rumme den gamle slagterigrund, klimasikring af havnen og byens kultur- og fritidsakse, oplyser kommunen.

Samtidig skal besvarelserne også pege på, hvor to af de store udviklingsprojekter i kommunen skal placeres. Det drejer sig om et nyt øhavsmuseum, der netop kom på finansloven, samt et kur- og kulturprojekt for mennesker med længerevarende sygdom.

Der er med andre ord tale om en kompleks opgave for de kommende arkitekthold. Derfor udskrives konkurrencen som en såkaldt parallelkonkurrence, der giver mulighed for dialog mellem de deltagende hold undervejs.

Dommere, fagdommere og rådgivere til konkurrencen bidrager med viden og indgår i dialogen med de deltagende hold. Realdania er partner i arkitektkonkurrencen og den efterfølgende udviklingsplan.

Med budget 2018 besluttede kommunen at afsætte 20 mio. kr. til et nyt øhavsmuseum og 20 mio. kr. til renovering af Faaborg Museum.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt