Regionshospitalet i Herning får flere påbud for dårligt arbejdsmiljø
Foto: Morten Stricker, Ritzau Scanpix

Regionshospitalet i Herning får flere påbud for dårligt arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet har givet regionshospitalet i Herning flere påbud, viser en aktindsigt. Hospitalets direktør afviser, at det går ud over patienternes sikkerhed
11. DEC 2018 13.00

MIDTJYLLAND: Arbejdsmiljøet på Region Midtjyllands hospital i Herning er nu så belastet, at det udgør en reel trussel mod de ansattes helbred og dermed også patienternes sikkerhed, skriver TV Midtvest på baggrund af en aktindsigt i tilsynsrapporter, der beskriver forholdene på sygehuset.

Regionshospitalet i Herning modtog den 8. oktober en tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet med en stribe påbud, der retter sig mod flere afdelinger og personalegrupper. Det fremgår blandt andet af aktindsigterne, at medarbejderne er så pressede, at der er behandlings- og plejeopgaver, som ikke bliver løst.

Det giver store frustrationer hos de ansatte, fortæller fællestillidsrepræsentant for 600 sygeplejersker på hospitalet, Anne-Merete Andreasen:

- Vi når ikke altid de ting, vi synes, vi skal. Der er arbejdsopgaver, vi må nedprioritere, fordi andre ting skal prioriteres højere. Nogle gange oplever vi fx, at vi ikke når at skrive den medicin, vi har givet patienterne, ind i journalerne, siger Anne-Merete Andreasen til TV Midtvest.

Uforsvarlige arbejdsforhold
Tillidsrepræsentanten tøver ikke med at kalde arbejdsforholdene for uforsvarlige. Hendes udtalelse bakkes op af tillidsrepræsentanten for lægesekretærerne ved regionshospitalets medicinske afdeling, Annette Porup:

- Vi kan langt fra overholde de frister, vi har i forhold til at indkalde patienter og skrive notater. Det udløser masser af klager fra de patienter, der oplever alt for lange ventetider, fortæller hun.

Utilfredsheden bliver ofte rettet mod lægesekretærgruppen, som dagligt må leve med at blive skældt ud og modtage trusler fra patienterne.

- Det rammer rigtig hårdt, når vi bliver udsat for personlige angreb. Dybest set handler det om, at vi har for få ressourcer til fx at leve op til udrednings- og behandlingsgarantier, fortæller Annette Porup til TV Midtvest.

Direktør afviser kritikken
Hospitalsdirektør Poul Michaelsen afviser, at patienternes sikkerhed skulle være i fare på grund af de voksende arbejdsmiljøproblemer i afdelingerne.

- Når vi kigger på vores kvalitet, så kan patienterne være helt trygge ved at komme hos os. Vi leverer en god kvalitet i pleje og behandling og tager godt hånd om vores patienter, siger han.

Samtidig anerkender ledelsen på sygehuset, at der er brug for omorganisering af arbejdet, så de ansatte får bedre tid til at løse deres opgaver.

- Vi arbejder med en plan for, hvordan vi kan omlægge vores arbejdsgange, så personalet både kan få tiden og de nødvendige rammer til at løse alle opgaverne, siger hospitalsdirektøren.

For de ansatte handler det ikke alene om bedre tid til patienterne. Det drejer sig også om at kunne gå på arbejde uden frygt for at blive syg.

- Arbejdstilsynets påbud handler jo netop om, at plejepersonalets sundhed er i fare. Det konstante arbejdstryk øger risikoen for stress-relaterede sygdomme som angst, depression og hjertekarlidelser. Det skal naturligvis tages seriøst, siger fællestillidsmand Anne-Merete Andreasen til TV Midtvest.

Inden 15. marts næste år skal Regionshospitalet i Herning have udtænkt løsninger, der kan rette op på forholdene.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt