Psykiatriske patienter dømt for indespærring af nattevagter

Sygeplejerske og sosuassistent blev holdt fanget i to timer, de to patienter er dømt til anbringelse og behandling
10. DEC 2018 6.02

HOVEDSTADEN: To psykiatriske patienter er idømt henholdsvis anbringelse på en psykiatrisk afdeling og psykiatrisk behandling, efter at de tilbage i januar holdt en sygeplejerske og en sosuassistent på Frederiksberg Hospital indespærret i to timer i et personalerum og et tekøkken.

De to ansatte havde nattevagt, da de to nu dømte trængte ind på hospitalets psykiatriske afdeling. Døren blev låst, telefonstikkene blev revet ud, og de to ansatte blev tvunget til at udlevere deres overfaldsalarmer.

Undervejs blev de truet på livet med en kniv, en pistol og et luftgevær. De to nu dømte, en 34-årig mand og en 38-årig kvinde, led begge af sindssygdommen paranoid skizofreni og var ifølge anklagemyndigheden så syge på gerningstidspunktet, at det ikke for alvor giver mening at tale om et motiv.

- Men forklaringen var, at den mandlige tiltalte efter hans opfattelse ikke havde fået den korrekte medicin, da han blev behandlet på afdelingen. Det var han utilfreds med, og det var stemmerne i hans hoved også, siger senioranklageren. 

Ingen af de to nu dømte var indlagt på afdelingen, da indespærringen skete. Den sluttede, da de selv besluttede at forlade stedet.

Ingen kom noget fysisk til ved episoden, men oplevelsen haft voldsomme konsekvenser for særligt sygeplejersken, som ikke længere magter sit arbejde. Hun er nu ifølge TV2 Lorry tilkendt erstatning.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt