Formand for botilbud trækker sig efter hemmeligholdt kritik

55 magtanvendelser og problematisk pædagogik på midtjysk botilbud
12. JUN 2018 22.37

Finn Iversen er ikke længere formand for Fonden Bo-Selv. Efter TV2 Østjyllands afsløringer af en kritik af institutionens metoder har han trukket sig. Med øjeblikkelig virkning.

- Jeg trådte ud af bestyrelsen i går. Jeg kunne ikke se mig selv i det her. Jeg har intet kendskab til det, der står i tilsynsrapporten, så det kom helt bag på mig. Jeg er rystet over det – det er helt ny viden for mig. Vi har ikke fået de her historier i bestyrelsen, siger han til TV Midt-Vest.

Tilsynschef Ulla Andersen i Socialtilsyn Midt er rystet over, at bestyrelsen i Fonden Bo-Selv, ifølge Finn Iversen ikke er blevet informeret om de kritiske tilsynsrapporter.

- Vi kan ikke give dem påbud om at orientere deres bestyrelse, men det går vi ud fra, at et ansvarligt bosted selvfølgelig vil gøre. Det ser alvorligt ud, at man ikke har orienteret internt.

TV 2 Østjylland fortalte mandag om en tilsynsrapport fra Socialtilsyn Midt, som mediet har fået aktindsigt i. Det indebærer blandt andet, at Fonden Bo-Selv har indberettet 55 magtanvendelser, hvilket ifølge Socialtilsyn Midt er et højt antal. En hemmelig optaget lydfil af en ung, der overfuses af en ansat, afslører desuden problematisk pædagogik.

'Fikseringer der kunne mærkes'
Fonden Bo-Selv er et botilbud og døgninstution, hvor flere østjyske kommuner siden 2013 har anbragt udsatte unge. En tidligere ansat - Simon Bjerre - er også stået frem og har fortalt, hvordan personalet gjorde brug af både fysisk og verbale hårdhændede metoder.

- Hvis de foretager sig noget, vi ikke ønsker, så skal vi gøre det ubehageligt for dem, så de ikke gentager det. Det er igennem konsekvens eller magtanvendelse, fortæller Simon Bjerre om ledelsens holdning til, hvordan de unge skulle behandles.

- Man skulle virke meget frembrusende og hård over for dem og dominere dem.

Ifølge Simon Bjerre stillede ledelsen faktisk konkrete krav til de ansatte, hvad angik magtanvendelser.

- Der var et krav til de ansatte, da jeg startede derude med, at en magtanvendelse skulle være vedvarende – gerne en fiksering, der kunne mærkes på borgeren.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen i Fonden Bo-Selv i dag.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt