S vil hjælpe kvinder, der føler sig krænket af politiker

KORT NYT19. MAR 2018 6.18
TEMA: KV17

AALBORG: Det nordjyske regionsrådsmedlem, Thomas Havs (nu løsgænger) bratte farvel til Socialdemokratiet for to måneder siden får et usædvanligt efterspil: Den socialdemokratiske partiorganisation tilbyder nu kvinder, der føler, at Thomas Hav har krænket dem, at de kan kontakte partikontoret i København og få rådgivning. Det sker, efter at flere kvinder i kølvandet på Thomas Havs farvel har fortalt om krænkelser, de er blevet udsat for gennem de seneste år. Det skriver Nordjyske.

En række kvinder har kontaktet Socialdemokratiet, ligesom Nordjyske er blevet kontaktet af flere kvinder, der i løbet af de fire år, Thomas Hav har siddet i regionsrådet, har haft grænseoverskridende oplevelser med ham. Ingen af kvinderne har været udsat for fysiske overgreb. I nogle tilfælde har kvinderne - der ikke ønsker at stå frem - aldrig truffet Thomas Hav, men alene kommunikeret med ham på nettet på hans initiativ. Som oftest har dialogen i første omgang handlet om et politisk emne, men på et tidspunkt har den på Thomas Havs foranledning taget en drejning og har fået mere eller mindre udtalte seksuelle over- og undertoner. Det er i disse tilfælde, Thomas Hav over for en række kvinder gentagne gange blandt andet har tituleret dem 'min tæve'.

Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, var den, der først hørte om Thomas Havs måde at kommunikere med kvinder på. Han siger til Nordjyske, at det er 'meget trist, at det nu viser sig, at der ikke bare er tale om en enkelt sag'.

rp

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt