dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Vallensbæk sætter byrådsrekord med bare tre partier efter KV17

Vallensbæk sætter byrådsrekord med bare tre partier efter KV17

I seks kommuner bliver der til gengæld hele ni byrådsgrupper at holde styr på
8. DEC 2017 11.45
TEMA: KV17

VALLENSBÆK: Otte, fem og to. Sådan er størrelserne på de tre nye partigrupper i byrådet i Vallensbæk, så de politiske mellemregninger er til at overskue - så længe politikerne stemmer efter deres partitilhørsforhold.

At der samtidig er absolut flertal til De Konservative med borgmester Henrik Rasmussen i spidsen, gør de politiske manøvremuligheder noget enklere i hovedstadskommunen end så mange andre steder.

Efter KV13 var der fem partier repræsenteret, der dog i løbet af perioden blev reduceret til fire, da den enlige SF'er Erdal Colak meldte sig ind i S-gruppen - med den ensomme tilværelse i en enmandsgruppe som begrundelse.

Denne periodes eneste enmandsgruppe, der udgøres af Venstres Niels Jørgensen, forsvinder til nytår. Niels Jørgensen har været medlem af kommunalbestyrelsen i 24 år.

I den anden ende af statistikken over de 98 kommuners antal partier og lister finder man seks kommuner med en noget mere opsplittet virkelighed: Her er der alle steder ni grupper at holde styr på: Haderslev, Holbæk, Tønder, Silkeborg, Aarhus og København.

Valget i Vallensbæk:
K 8 (8), S 5 (3>4), DF 2 (2), SF 0 (1>0), V 0 (1). R, LA og EL opnåede ikke valg