Byforskønnelse skal få udsatte unge i beskæftigelse

Et beskæftigelsesprojekt i Farum Midtpunkt skal skubbe en gruppe af udsatte unge i den rigtige retning og gøre boligområdet trygt at begå sig i

FURESØ: Boligområdet Farum Midtpunkt har i det sidste stykke tid haft udfordringer med en lille gruppe unge, der skaber utryghed blandt områdets beboere. Nu har kommunen sat et beskæftigelsesprojekt i gang for unge som enten er udsatte eller som ikke er i gang med en uddannelse eller job, lyder det fra Furesø Kommune.

Det hele går ud på, at de unge bliver ansat i en periode på tre måneder 20 timer om ugen med overenskomstmæssig løn, hvorefter de starter i beskæftigelse eller begynder på en uddannelse. Som en del af projektetet skal de unge mellem 16-30 år være med til at renovere, forskønne og etablere områder omkring Farum Midt og Bybækskolen.

- Vi skulle finde nogle opgaver, de unge kunne gå til, som man ikke behøver en uddannelse for at udføre. Så vi har skullet finde ud af, hvad der giver mest mening. Hvordan kan vi lave en reel arbejdsplads, men med nogle opgaver, så vi ikke tager arbejdet fra nogle andre, siger June Wilbeck-Nilsson, leder af Furesø Kommunes ungeafdeling.

Hun tror på, at initiativet motiverer den pågældende gruppe af unge, da de har svært ved at være ude i jobcentrene, fordi de ikke oplever succes og processen ofte bliver for lang.  

- Med beskæftigelsesprojektet kan de se, at der faktisk sker noget, fordi det er et kort forløb. De får et job, de får en løn og oplever at være en del af et rigtigt arbejdsfællesskab. De får noget ansvar og det lever de op til, da der allerede er 90 pct. fremmøde, siger June Wilbeck-Nilsson.

Frivillige mentorer som støtte til uddanelse
Det er en daglig leder med både pædagogiske og håndværksmæssige evner, der driver projektet, og samtidig får den enkelte unge en professionel mentor tilknyttet under forløbet. Efter at have været en del af beskæftigelsesprojektet kan de unge, der kommer videre i uddanelse, få en frivillig mentor som en ekstra støtte til hverdagen. Furesø Kommune har allerede modtaget 20 henvendelser fra kommunens borgere om at blive frivillig mentor for de unge.

- Der er noget helt andet i at kende en voksen, der frivilligt engagerer sig i ens hverdag og som vil dig, fordi personen har noget interesse og engagement, de gerne vil dele ud af, siger June Wilbeck-Nilsson.

Generelt samarbejder Furesø Kommune tæt med Furesø Boligselskab for at sikre, at b.la. Farum Midt er et trygt og rart sted at færdes. 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev