DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

88 kommuner har haft nye smittetilfælde den seneste uge

Langt størstedelen af landets kommuner har haft nye smittetilfælde, og 14 kommuner har flere smittede end 20 pr. 100.000 indbyggere. Lokale nedlukninger ligger øverst i ministerens værktøjsskuffe.
4. SEP 2020 14.15
TEMA: Corona

Fredag eftermiddag holdt sundhedsminister Magnus Heunicke (S) pressemøde om den aktuelle coronasituation i Danmark.

Her fortalte han blandt andet, at der det seneste døgn er registreret 173 nye smittetilfælde. Særligt fremhæves København og Odense kommuner. 

- I 88 ud af 98 kommuner har haft smittede de seneste uger. Vi har mere end 14 kommuner, der har mere end 20 smittede pr. 100.000 borgere.

- Det er i sådan nogle situationer som lige nu, vi skal huske de gode vaner. Sprit, afstand, mundbind, lød det fra ministeren. 

København er særligt opmærksomhedsområde med 172 smittede den seneste uge, og derfor intensiverers testfaciliteterne. 

- I København bliver alt frontpersonale testet, og der kommer flere testfaciliteter, fortalte Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun forklarede også, at situationen i Odense er anderledes og mere indkapslet. Her er opmærksomheden også særligt rettet imod test og gode vaner.

Magnus Henuicke vil ikke udelukke, at lokale nedlukninger kan komme på tale.

- Lokale nedlukninger er en af de muligheder, der ligger aller øverst i vores værktøjsskuffe. Vi kigger på tallene igen i weekenden. Og hvis det er relevant, så er det noget af det, vi vil gribe til, sagde Magnus Heunicke.

Sommeren er forbi, hverdagen kalder

Kåre Mølbak fortalte på pressemødet, at det særligt er vores tilbagevenden til "det normale hverdagsliv", som får tallene til at stige. Den tendens ses i hele Europa, nu sommeren er overstået, og billedet var ventet, fortalte Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut. 

Hen refererede til en spansk undersøgelse, der afslører, at det særligt er sociale sammenhænge, der skaber smittekæderne.

I Hvidovre er over 200 elever sendt hjem på grund af corona, efter at otte børn fra fire skoler er blevet konstateret smittet i løbet af den seneste uge. Det skriver skolechef René Sjølhom Rasmussen ifølge Ritzau til forældrene på Aula.

I Lyngby-Taarbæk er to skoleklasser og fem ansatte sendt hjem, efter at en medarbejder er testet positiv, skriver Sjællandske.

I Brønderslev er et plejecenter midlertidigt lukket for besøgende, efter at en medarbejder i weekenden blev testet positiv, skriver Nordjyske.

I Frederikshavn er en gymnasieklasse sendt hjem, fordi en elev er smittet, skriver Nordjyske.

Siden i går er antallet af indlagte steget med en til 18, og der er et nyt dødsfald, så det samlede tal nu er 627.