Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

834 lærere er blevet prikket i 2011

I 41 kommuner er det fem eller flere lærere, som har fået varsling om afskedigelse, viser en optælling fra Danmarks Lærerforening
KORT NYT15. JUN 2011 6.14

Formand for organisationsudvalget Per Sand mener, at der er usædvanligt mange lærere, der i det forløbne halve år har modtaget beskeden om, at der ikke længere er plads til dem på skolen. I Slagelse har hele 73 lærere blivet prikket. I Vejle er det 52.

- Nogle kommuner har skåret voldsomt ind til benet og har sagt en masse mennesker op. Dertil kommer også, at vi har en 400-500 folk, som dimitterede fra læreruddannelsen sidste år, som endnu ikke har fået job. Plus de små 2000, der dimitterer til sommer, som heller ikke lige har udsigt til job. Så vi får altså mellem 3000 og 3500 medlemmer, som står uden job efter sommerferien, og det er lidt alarmerende, siger han til fagbladet Folkeskolen.

Per Sand understreger, at optællingen af påtænkte afskedigelser udelukkende handler om varsling af afskedigelser. Nogle af varslingerne kan være kaldt tilbage igen, inden det nye skoleår begynder.

lcl