
SILKEBORG: På landsplan er Fødevarestyrelsens mål mindst 60 pct. økologi i 2020, men i Silkeborg er over 66 pct. af de madvarer, som bliver brugt i daginstitutionernes kostordninger, allerede nu økologiske.
Dermed er forbruget af økologiske madvarer i daginstitutionernes kostordninger firedoblet, siden Silkeborg Kommune i 2014 satte turbo på omlægning til økologi. Det skete med et uddannelsesprojekt i samarbejde med Teknisk Skole og økonomisk støtte fra NaturErhvervstyrelsen.
- Køkkenlederne er gået meget positivt ind i arbejdet, og det er blevet en endnu større succes, end vi havde håbet på. Børnene har taget godt imod de sundere måltider, der indeholder mindre kød og flere grøntsager, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Søren Kristensen (S).
I Silkeborg bliver der lavet mad til børnene i næsten alle daginstitutioner, og alle køkkenmedarbejdere har været med i uddannelsesprojektet og vil til sommer have afsluttet et tre ugers kursus plus workshops og kursusdage.
Indsatsen i køkkenerne bliver nu fulgt op med projektet 'Børn, mad og måltider', som også involverer det pædagogiske personale. Denne gang samarbejder Silkeborg Kommune med DPU og Fødevarestyrelsen om at undersøge, hvordan pædagogik og rammer påvirker, hvad børn spiser, og hvordan de oplever måltidet.
pv
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.