
Hundredvis af pensionerede pædagoger står klar til at give en hånd med, når ukrainske børn i Danmark skal passes. Det skriver pædagogernes fagforening, Bupl, i en pressemeddelelse fredag.
Siden Bupl for få dage sendte breve ud og bad om hjælp til den store opgave med at tage i mod de mange nytilkomne børn fra Ukraine, har flere end 600 pensionister og efterlønnere meldt sig.
Og det er en stor hjælp for kommunerne, der skal oprette modtagespor og i forvejen mangler hænder. Det mener formand for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Rimpler.
Ikke mindst, fordi de mange nytilkomne har behov, der kræver pædagogiske kompetencer, mener hun.
- De kan gøre en helt konkret forskel for børn, som har oplevet krig og traumer og har brug for en stabilitet. De har forudsætningerne for at skabe de rette rammer, siger Elisa Rimpler.
- Men det er klart, at ikke alle pædagoger har kompetencer omkring krigstraumer. Derfor har vi brug for hjælp.
Hun understreger, at det vil være nødvendigt, at også ukrainere, der kommer til landet, kan hjælpe til. Blandt andet fordi der er en sprogbarriere for de ukrainske børn.
Også Birgitte Chemnitz Rødsgaard, direktør for pædagogernes a-kasse, BUPL-A, som står for driften af jobbanken, er glad og overvældet over, at så mange så hurtigt har sagt ja til igen at trække i arbejdstøjet:
- 600 pædagoger har meldt sig allerede nu. Det er et antal, hvor det virkelig vil kunne gøre en forskel og nytte noget for kommunerne. I lyset af den store pædagogmangel står de med en kæmpe opgave foran sig, siger hun.
Der er indtil videre givet ophold til 9040 ukrainere efter særloven. 40 procent - det svarer til 3616 personer - er børn. En del af dem får adgang til pasningstilbud som skolepasning og daginstitutioner.
Med de mange børn, som står til at strømme til, ser Birgitte Chemnitz Rødsgaard gerne, at endnu flere melder sig.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.