dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

60 partier ude efter skift til nyt system for vælgererklæringer

57 partier, heraf 25 nye, samler underskrifter til folketingsvalg i det nye system. I det gamle var der 92.
4. SEP 2020 10.23

60 håbefulde partier er røget i svinget i forbindelse med, at Indenrigsministeriet har udskiftet sit digitale system til vælgererklæringer.

Det nye blev sat i drift i torsdags og opviser 57 underskriftsindsamlende partier mod de 92, der optrådte på det gamle systems seneste opgørelse fra 3. august. Af de 57 er 25 nye, så kun 32 af de hidtidige har registreret sig på det nye system.

De partier, der ikke flyttede med over, mistede derved alle deres vælgererklæringer. Alle var dog alligevel reelt chanceløse, og det er også det store flertal blandt dem, der gjorde sig den ulejlighed at registrere sig.

I toppen ligger Klavs Riskær Pedersens Borgerlisten med 4.443 vælgererklæringer, en ganske imponerende fremgang på 1.954 siden august-opgørelsens 2.489. Lidt efter ligger Simon Emil Ammitzbøll-Billes Fremad med 3.746 vælgererklæringer, men med en noget mere behersket fremgang på blot 238 den seneste måned.

33 partier uden godkendte erklæringer 

På tredjepladsen ligger Stram Kurs' afløserparti Hard Line med 2.201 vælgererklæringer og en endnu mindre fremgang på kun 168 siden sidste måned. Af de resterende partier har kun to flere end 1.000 vælgererklæringer i hus, og de kæmper endda begge med stilstand eller ligefrem tilbagegang på grund af udløb af deres ældste vælgererklæringer.

I alt 33 partier har ingen vælgererklæringer overhovedet. I alt 247 partinavne er godkendt af Indenrigsministeriet, og alle, der endnu ikke har gjort det, kan når som helst registere sig på vælgererklæringsportalen og begynde at samle underskrifter.

Siden FV19 er det kun lykkedes for Kristendemokraterne at blive erklæret opstillingsberettigede af Indenrigsministeriet. Veganerpartiet har også anmeldt sig som opstillingsberettiget, men er endnu ikke godkendt. 

 

Se den aktuelle opgørelse over indsamlede vælgererlæringer på vaelgererklaering.dk.