60 håbefulde partier er røget i svinget i forbindelse med, at Indenrigsministeriet har udskiftet sit digitale system til vælgererklæringer.
Det nye blev sat i drift i torsdags og opviser 57 underskriftsindsamlende partier mod de 92, der optrådte på det gamle systems seneste opgørelse fra 3. august. Af de 57 er 25 nye, så kun 32 af de hidtidige har registreret sig på det nye system.
De partier, der ikke flyttede med over, mistede derved alle deres vælgererklæringer. Alle var dog alligevel reelt chanceløse, og det er også det store flertal blandt dem, der gjorde sig den ulejlighed at registrere sig.
I toppen ligger Klavs Riskær Pedersens Borgerlisten med 4.443 vælgererklæringer, en ganske imponerende fremgang på 1.954 siden august-opgørelsens 2.489. Lidt efter ligger Simon Emil Ammitzbøll-Billes Fremad med 3.746 vælgererklæringer, men med en noget mere behersket fremgang på blot 238 den seneste måned.
33 partier uden godkendte erklæringer
På tredjepladsen ligger Stram Kurs' afløserparti Hard Line med 2.201 vælgererklæringer og en endnu mindre fremgang på kun 168 siden sidste måned. Af de resterende partier har kun to flere end 1.000 vælgererklæringer i hus, og de kæmper endda begge med stilstand eller ligefrem tilbagegang på grund af udløb af deres ældste vælgererklæringer.
I alt 33 partier har ingen vælgererklæringer overhovedet. I alt 247 partinavne er godkendt af Indenrigsministeriet, og alle, der endnu ikke har gjort det, kan når som helst registere sig på vælgererklæringsportalen og begynde at samle underskrifter.
Siden FV19 er det kun lykkedes for Kristendemokraterne at blive erklæret opstillingsberettigede af Indenrigsministeriet. Veganerpartiet har også anmeldt sig som opstillingsberettiget, men er endnu ikke godkendt.
Se den aktuelle opgørelse over indsamlede vælgererlæringer på vaelgererklaering.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.