Stigende ledighed på Sjælland

Stigende ledighed på Sjælland

Med en stigning på 27,3 pct. er Hillerød den kommune, hvor ledigheden er steget mest. Omvendt er ledigheden faldet i store dele af Jylland
10. FEB 2011 10.14

For første gang nogensinde offentliggør Danmarks Statistik sæsonkorrigerede tal for arbejdsløsheden i landets kommuner, og konklusionen er klar:

Bruttoledigheden er det seneste år steget i næsten alle sjællandske kommuner. Fra december 2009 til december 2010 er bruttoledigheden således på landsplan steget med over 14 pct. i 23 kommuner, hvoraf de 19 er sjællandske.

Med en stigning på 27,3 pct. er Hillerød den kommune, hvor ledigheden er steget mest. Omvendt er ledigheden faldet i store dele af Jylland. Ud af 24 kommuner med fald i ledigheden er 21 kommuner jyske. Hedensted er med et fald på 12,1 pct. den kommune, hvor ledigheden er faldet mest.

Den laveste bruttoledighed findes stadig i Nordsjælland. På trods af at bruttoledigheden primært er steget på Sjælland, er det stadig her, bruttoledigheden er lavest. I december 2010 var Allerød, Hørsholm og Rudersdal de kommuner, hvor bruttoledigheden var lavest; i Allerød var bruttoledigheden 2,9 pct. af arbejdsstyrken, i Hørsholm 3,0 pct. og i Rudersdal 3,5 pct.

Til sammenligning var bruttoledigheden på landsplan 6,1 pct. Bruttoledighed vil sige personer, der umiddelbart står til rådighed for arbejdsmarkedet, uafhængigt af om de er i aktivering eller ej.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt