SKI overhørte advarsler

SKI overhørte advarsler

Ledelsen af SKI var flere gange gjort opmærksom på de juridiske problemer i ramme­aftaler. Alligevel foretog de sig intet, men beroligede kunder og leverandører med, at alt var i orden
8. FEB 2011 9.57

Den nu fyrede direktion i SKI var flere gange advaret om problemerne i mange af deres rammeaftaler. Alligevel gik der et år, før der blev taget affære. Leverandørerne endte med en regning på 100-200 millioner kroner og kommunerne med et udbudskaos, skriver avisen Kommunen.

- Hvis det er tilfældet, at de har været klar over, at der har været kæmpe store ugler i mosen, så er det stærkt kritisabelt, at de ikke har taget skridt til at handle noget tidligere, siger Peter Bay Kirkegaard fra DI.

Kommunen har undersøgt, hvad der skete i SKI op til fyringen af direktionen i december og opsigelsen af de 16 rammeaftaler i januar. Ifølge Kommunens oplysninger blev direktionen allerede i april sidste år præsenteret for en liste over rammeaftaler i risikozonen, som var stort set identisk med listen over de rammeaftaler, der senere blev opsagt.
- Hvis de har haft en liste, hvor der står, at der er nogle problemstillinger med de her rammeaftaler, og at de muligvis ikke holder vand, så skal de selvfølgelig reagere noget før. Det er der for mig ingen tvivl om, siger Michael Steinicke, der er professor i udbudsret på Handelshøjskolen i Aarhus.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt