Tårnby-borgmester: Vi taber formentlig et ét-cifret millionbeløb

Tårnby-borgmester: Vi taber formentlig et ét-cifret millionbeløb

Amagerbankens krak kommer til at gøre ondt på Tårnby Kommune, men tabet bliver næppe så stort som frygtet i første omgang
7. FEB 2011 11.11

TÅRNBY: Efter meddelelsen om Amagerbankens krak har der været travlhed i Tårnby Kommunes økonomiafdeling. Her har man travlt med at gennemgå kassebøgerne for at få præcist overblik over, hvad konkursen kommer til at koste kommunekassen.

Overfor politiken.dk vurderer borgmester Henrik Zimino (S), at tabet formentlig bliver på et ét-cifret millionbeløb.

Tårnby har haft den krakkede bank som bankforbindelse i 103 år, men har ikke været upåvirket af bankens mange problemer gennem det seneste års tid. Men i modsætning til nabokommunen Dragør, har Tårnby ikke valgt at trække sig helt ud og kun have stående, hvad statsgarantien på 750.000 kr. dækker.

Men Tårnby har ifølge politiken.dk spredt sine bankengagementer over fem banker - og heraf har kommunen mindst anbragt i Amagerbanken. I alt har Tårnby anbragt 330 millioner i kontanter og obligationer i de fem banker. Kommunalbestyrelsen har desuden besluttet, at der højest må være anbragt 20 millioner på kontantkonti.

Borgmesteren mener ikke, at kommunen kunne gardere sig mere, end den har gjort. Så skulle alle indeståender holde sig under de 750.000 kr. og det ville være administrativt helt uoverskueligt.

- Så skulle vi have haft over 120 bankforbindelser. Det kan ikke lade sig gøre. Men vi havde tillid til banken, siger Henrik Zimino til Politiken. Han tilføjer, at kommunens tillid har baseret sig på banken, inden krakket blev gennemgået af Finanstilsynet og af Finansiel Stabilitet, der konkluderede, at banken godt kunne klare sig gennem krisen.

dknyt har endnu ikke haft held til at få en kommentar fra en travl borgmester Henrik Zimino.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt