DIF: Frikommuner skal hjælpe de frivillige

DIF: Frikommuner skal hjælpe de frivillige

Foreningerne skal kun have ét sted at henvende sig til kommunen. I nyt forsøg skal kommunerne også belønne progressive klubber og etablere fælles foreningssekretariater

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) søsætter frikommuneforsøg til gavn for de 360.000 frivillige i DIF's foreninger. Det er en af konklusionerne efter tre dage med kongres, som sluttede i dag.

Hovedresultaterne fra en stor frivillighedsundersøgelse blandt DIF's foreninger blev offentliggjort tidligere på kongressen. Deltagerne fra foreninger, specialforbund, kommuner, Christiansborg, organisationer m.m. har ikke kun lyttet, men også selv været i arbejdstøjet.

- De 500 deltagere på kongressen har givet DIF værdifulde input til, hvordan idrætten og kommunerne kan blive bedre til at anerkende de frivillige og givet os gode ideer til, hvordan det bureaukratiske bøvl kan blive fjernet i foreningerne for at lette hverdagen for de frivillige. Politisk vil DIF også arbejde på at få en formel anerkendelse af det frivillige arbejde, så de frivillige kan bruge det i adgangen til fx videregående uddannelser, siger DIF's formand Niels Nygaard.

DIF er klar med et af flere nye initiativer til gavn for de frivillige, heraf et konkret samarbejde med interesserede kommuner:

- I såkaldte frikommuneforsøg vil DIF i samarbejde med kommuner gøre livet lettere for de frivillige. Det skal ske gennem administrative forenklinger, og foreningerne skal kun have ét sted at henvende sig til kommunen. De deltagende kommuner i forsøget skal også belønne progressive klubber og etablere fælles foreningssekretariater, siger Niels Nygaard.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt