Holbæk kan ikke undslå sig sygeundervisning

Holbæk kan ikke undslå sig sygeundervisning

Ombudsmanden støtter nu 13-årig pige med børnegigt, som har meget fravær i skolen. Kommunen har ikke villet give sygeundervisning, men den går ikke længere
3. FEB 2011 10.48

HOLBÆK: - Dette er en vigtig afgørelse for alle kronisk syge børn, og i Gigtforeningen er vi særdeles godt tilfredse, siger direktør Lene Witte i en kommentar med overskriften 'Vigtig sejr for kronisk syge børn' til en netop afgjort sag fra Holbæk Kommune.

Sagen, der er omtalt i Kristeligt Dagblad i dag, handler om den 13-årige Nikoline Guldbrandt Nielsen, der som følge af børnegigt har meget sygefravær i folkeskolen. Hendes forældre har længe kæmpet for hendes ret til at modtage sygeundervisning, mens Holbæk Kommune har strittet imod.

Gigtforeningen har støttet Nikoline og hendes familie hele vejen igennem, og nu er ombudsmanden gået ind i sagen med klar opbakning til familien og med en henstilling om, at Holbæk kommune laver en plan for Nikolines sygeundervisning, så hun indhenter det forsømte.

Andre kommuner bør rette ind
- Ombudsmanden har nu slået fast, at også kronisk syge børn har ret til undervisning, og at en kommune ikke kan skalte og valte med den ret, siger Lene Witte og fortsætter:

- I Gigtforeningen betragter vi det som principielt, og vi forventer, at også andre kommuner vil rette ind efter afgørelsen.

Gigtforeningen lavede sidste år en undersøgelse i samarbejde med Gigtramte Børns Forældreforening (GBF). Undersøgelsen viser, at syv ud af ti børn med gigt og længerevarende sygeforløb, ikke får tilbudt sygeundervisning overhovedet.

Gigtforeningen kræver nu, at undervisningsministeren sørger for, at kommunerne overholder loven om børns ret til sygeundervisning.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt