Borgmester i intelligent el-bil

Borgmester i intelligent el-bil

Danmarks første intelligente el-bil kører rundt i Kalundborg Kommune
28. JAN 2011 13.19

KALUNDBORG: Lydløs og miljøvenligt triller borgmester Martin Damm af sted til møde. Bilen han kører i er Danmarks første intelligente el-bil og er udlånt af CleanCharge Solutions. Samtidig har samme firma opstillet en lader ved rådhuset på Holbækvej i Kalundborg.

Baggrunden for el-bilens vej til Kalundborg er kommunens involvering i at blive en "Smart City". Udviklingen af smart grid er godt i gang og via forskellige samarbejdspartnere er Kalundborg Kommune på vej til at blive testområde for smart grid teknologien. Det handler om intelligent anvendelse af strøm, så forbruget af strøm fra vedvarende energikilder som vind og sol bliver optimeret. Særligt energi fra vind har den udfordring at produktionen er afhængig af vinden og derfor ikke nødvendigvis er tilrettet forbruget. Om nattet produceres der derfor typisk på nogle tidspunkter mere vindenergi end der forbruges.
Smart grid går bl.a. ud på at "lagre" vindenergi - et muligt sted at lagre energien er i et batteri til en el-bil.

I forbindelse med Kalundborg Kommunes arbejde for at blive Smart City vil flere samarbejdspartnere i fremtiden præsentere deres løsninger i Kalundborg Kommune - til glæde for miljøet og for kommunens borgere.

Intelligent el-bil
Bilen som er udlånt til Kalundborg er en Smart ED fra Mercedes.
- Intelligensen består i, at ladestanderen kan kommunikere med elnettet og lade på det mest fordelagtige tidspunkt og samtidig sikre, at ladningen bliver så billig så muligt når først elselskaberne har indrettet prissystemerne efter udbud og efterspørgsel. Med tiden vil elbilbatterierne også kunne fungere som ellager der med samme intelligens kan levere strøm tilbage til nettet når der er underkapacitet. Det er ikke noget aktuelt problem nu med kun få elbiler, men forestiller vi os et meget stort antal elbiler på markedet vil de kunne fungere som "buffer" til f.eks. vind- eller solenergi, siger Martin Andersen, leder af Kalundborg EU-kontor.

CleanCharges laderstandere kan trække op til 400 volt og kan derfor oplade tre gange hurtigere end på traditionel vis.

I første omgang er bilen på lånebasis i Kalundborg.

- Det er dog ikke nogen hemmelighed at Kalundborg arbejder tæt sammen med centrale aktører for at gøre Kalundborg til demonstratorium for smart-grid teknologien. El-bilen er et skridt på vejen - og så er den utrolig dejlig at køre i, siger borgmester Martin Damm.

- Kalundborg Kommunes budtjeneste har som den første været ude at betjene sig ved bilen og det har været en god og 'lydløs' oplevelse. Og særligt med driftsbiler hvor der er mange stop i løbet af en dag, da bliver forbrug af brændstof og dermed graden af forurening væsentligt mindre ved brug af en elbil, og særligt ved en denne elbil, hvor intelligensen gør, at den bliver en del af løsningen og baserer sin ladning primært på grøn strøm, udtaler Martin Andersen.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt