Kinesisk venskabsby giver kæmpeordre til dansk virksomhed

Kinesisk venskabsby giver kæmpeordre til dansk virksomhed

En ordre på tre milliarder kroner til Logstor Koncern i Løgstør bekræfter Aarhus Kommunes strategiske satsning på at udbygge erhvervsrelationerne til kommunens kinesiske venskabsby Harbin

AARHUS / VESTHIMMERLAND: Kæmpeordren til Logstor Koncern er et dansk gennembrud på det kinesiske fjernvarme- og fjernkølemarked og vidner om det enorme potentiale på det kinesiske marked, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er samtidig glædeligt og perspektivrigt, at ordren til Løgstør kommer fra den aarhusianske venskabsby Harbin, som har lavet samarbejdsaftaler med Aarhus med hovedvægt på miljøteknologi herunder fjernvarme.

Aarhus-borgmester Nicolai Wammen (S), rådmand Laura Hay (V) og rådmand Jacob Bundsgaard (S) har alle tætte relationer til bystyret Harbin, som de ledende politikere fra Aarhus har besøgt af flere omgange. De aarhusianske politikere arbejder aktivt for at udvide erhvervsrelationerne på cleantech området, og glæder sig derfor over, at Harbin nu for alvor åbner op for danske virksomheder.

Aarhus har allerede underskrevet to aftaler med Harbin - både en generel samarbejdsaftale og en særlige cleantech aftale. Herudover er der underskrevet syv egentlige erhvervsaftaler mellem danske og kinesiske virksomheder i det midt- og østjyske område.

På meget kort tid er det således lykkedes at få etableret nogle særdeles positive kontakter mellem Harbin og Aarhus - kontakter der ser endnu mere lovende ud efter milliard-ordren til danske Logstor Koncern.

LOGSTOR skal øge Harbins energieffektivitet gennem renovering og udvidelse af byens fjernvarmenetværk. Mere end 2.000 km præisolerede rør forventes installeret over en 5?årig periode, og LOGSTOR opfører til formålet en ultramoderne fabrik i Harbin, der kommer til at beskæftige mere end 200 medarbejdere. Ifølge planerne skal det første renoveringsarbejde udføres i løbet af 2011, og LOGSTOR’s produktionsfaciliteter skal derfor være operationelle inden for første halvår af 2011.

- Det er en særdeles spændende mulighed for LOGSTOR, da vi med denne åbning af det kinesiske fjernvarme? og fjernkøle?marked udvider vores markedsområde meget betydeligt. Potentialet for LOGSTOR's produkter og teknologier i Kina er kæmpestort. Vi er i stand til at levere nogle af de teknologier, der kan hjælpe Kina rigtig langt på vejen i deres ambitiøse mål for energibesparelse. Harbin-kontrakten vil blive startskuddet for os på det kinesiske marked. siger LOGSTOR's administrerende direktør, Preben Tolstrup i en pressemeddelelse fra virksomheden.

mou

Fakta:
LOGSTOR er i dag en international koncern med hovedkontor i Løgstør, Danmark og med datterselskaber i Sverige, Finland, Tyskland, Polen, Holland, Frankrig, Italien, Østrig, Schweiz, Litauen, Rusland, Rumænien og Kina. Et netværk af 30 forhandlere og LOGSTORs egne 14 salgskontorer støtter salgsaktiviteterne.

LOGSTOR leverer til kunder i ca. 50 lande og sælger sine rørsystemer til markeder, hvor stigende energipriser og muligheden for CO2 reduktioner har indflydelse på kundens valg af energieffektive produkter og distributionsløsninger. LOGSTOR beskæftiger ca. 1250 medarbejdere i hele koncernen.

Produktionen foregår på koncernens 10 fabrikker i Danmark, Sverige, Finland, Polen, Kina, Rumænien og yderligere i 2 joint ventures i Dubai og Korea.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt