Socialt bedrageri for millioner

Socialt bedrageri for millioner

Kontrolenheden for socialt bedrageri i Faaborg-Midtfyn Kommune har gjort 2010 op, og resultatet viser, at gruppen har afsløret bedrageri for over 4,3 millioner kroner - kommunens gevinst er en million

FAABORG-MIDTFYN: Kontrolenheden afsluttede i 2010 65 sager, hvoraf 26 har givet et økonomisk resultat. De samlede økonomiske besparelser er på ca. 4.361.363 kr., og når udgifterne er trukket fra giver det kommunen en besparelse på i alt 1.024.235 kr.

Den 1. oktober 2009 blev Kontrolenheden dannet under Borgerservice med to medarbejdere på fuld tid. Enheden har til formål at finde og stoppe sager, hvor der sker socialt bedrageri samt at forebygge, at socialt bedrageri i det hele taget finder sted i kommunen.

- Kontrolenheden har, ud over at skaffe penge tilbage i kommunekassen, også skabt et godt samarbejdsgrundlag i organisationen. Vi arbejder nu endnu bedre på tværs af de forskellige områder, siger borgerservicechef Anne Kirsten Andersen.

Siden oktober 2009 har Kontrolenheden fået 148 anmeldelser. Anmeldelserne kommer primært fra borgerne, og det har siden sommeren 2010 været muligt at anmelde mistanker om socialt bedrageri direkte på kommunens hjemmeside.

Ud over at undersøge anmeldelserne, har Kontrolenheden i 2010 været på kontrolbesøg hos selvstændige erhvervsdrivende, der var sygemeldte. De selvstændige har fået oplysninger om reglerne for at være sygemeldt. Projektet var en succes, da flere ændrede status eller raskmeldte sig i forbindelse med kontrolbesøget.

Lige nu er Kontrolenheden i gang med et projekt om enlige førtidspensionister.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt