Skolerne tømmes for resourcestærke elever

Folkeskolen inde i ond spiral - dobbelt så mange elever går nu på privatskoler i forhold til 1981
KORT NYT20. JAN 2011 6.37

15 pct. af danske børn i den skolepligtige alder går nu i privatskole, og det er en fordobling i forhold til 1981, hvor kun var syv procent. Det er en udvikling, der bliver svært at stoppe, mener eksperter ifølge DR Nyheder.

- Det er en bekymrende udvikling, og vi ser det også i Sverige, Norge og Finland. Der sker en stigende segregering, hvor skoler med mange elever med udenlandsk baggrund og børn fra vanskelige kår, tømmes for ressourcestærke elever. Hvis udviklingen fortsætter, så vil vi om 10-20 år have skoler som i USA og England, hvor halvdelen er private skoler for de rige og ressourcestærke og dem, der kerer sig om deres børns uddannelse. Og havdelen er folkeskoler, hvor de ressoursesvage går, siger professor ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Niels Egelund til DR.

Landsformand for Foreningen Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte, mener at det er vigtigt at sætte ind nu, hvis vi skal undgå at ende i amerikanske tilstande, hvor det er ens sociale status der afgør niveauet på børns skolegang.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt