Esbjerg indgår samarbejdsaftale med ChoosEV

Der er tale om det såkaldte 'Test-en-elbil', hvor 80 borgere låner en bil i tre måneder
KORT NYT19. JAN 2011 9.17

ESBJERG: I projektet bliver der stillet 10 test-elbiler til rådighed for borgere i Esbjerg Kommune i to år. Udvalgte borgere kan på skift få lov at låne bilerne i tre måneder. I alt vil 80 borgere komme til at låne en elbil.

Samarbejde i form af partnerskaber og større brug af elbiler er et led i Esbjerg Kommunes Klima- og bæredygtighedsplan, der blev vedtaget i 2010.

- Projekt test en elbil skal hjælpe os med at nå målene i Klima- og bæredygtighedsplanen, ved at gøre det lettere at vælge de mindst CO? udledende former for transport og ved at reducere CO? udledningen fra private husstande, siger formand for Plan & Miljøudvalget John Snedker.

Den energi, der anvendes til transport, skal gøres mere CO2 venlig, og her er elbiler et oplagt valg. Når Esbjerg Kommune indgår en aftale med ChoosEV, får 80 af kommunens borgere mulighed for at afprøve den sidst nye teknologi inden for elbiler.

- Kommunen får mulighed for at finde ud af, hvilke behov der opstår, når der kommer flere elbiler på vejene. For eksempel er det vigtigt for os at vide, hvor det er mest hensigtsmæssigt at opstille ladestandere, og hvor stor den forureningsmæssige gevinst er, siger klimachef Bodil Ankjær Nielsen.

Borgere, der overvejer selv at købe en elbil, kan høste værdifulde erfaringer. Samtidig hjælper de Esbjerg Kommune og ChoosEV med at finde ud af, hvilke behov brugere af elbiler har, og om elbilerne opfylder brugernes kørselsbehov. Det er gratis at låne bilen, og der vil blive opsat et mobilt ladeanlæg hos brugeren af elbilen i testperioden. Det eneste brugeren selv kommer til at betale, er den strøm, der bruges til bilen.

For at projektet kan komme i gang, skal et antal lokale virksomheder med som sponsorer.

ChoosEV beskæftiger sig med leasing og drift af elbiler og ladeanlæg og er ejet af elselskaberne SYD ENERGI, SEAS-NVE og biludlejningsvirksomheden SIXT Danmark.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt